WAVE op Festival Dranouter

Wat gebeurt er eigenlijk met het afvalwater op de zomerse festivals? Misschien niet direct een vraag die je jezelf snel stelt. Maar al die feestgangers bij elkaar zorgen voor een enorme hoeveelheid afvalwater. Door te douchen, gebruik van sanitair en te eten bij de aanwezige eettentjes. Maar vaak wordt dit afvalwater onbehandeld geloosd in de plaatselijke waterplassen of afgevoerd met vrachtwagens.

WAVE
Binnen het Vlaanderen Circulair project WAterVision@fEstivals – kortweg ‘WAVE’ pakt Festival Dranouter het anders aan. Dit middelgrote en bovendien heel duurzame festival in Vlaanderen heeft samen met een aantal partners het doel om duurzamer om te gaan met drink- en afvalwater, materialen en energie door verschillende acties op te zetten. Enkele voorbeelden hiervan zijn zuivering en hergebruik van douchewater (= grijs water) om toiletten mee door te spoelen en het terugwinnen van water en grondstoffen uit urine.

De eerste testen vinden plaats op Festival Dranouter – anno 2018 (van 3 tot en met 5 augustus). Na afloop zal kennis en ervaring gedeeld worden met andere festivals.

Meer lezen over WAVE? Download hier de flyer met meer info of bekijk het artikel op de website van Vlaanderen Circulair.