Nieuwbouw van voetbalvereniging HVCH officieel geopend

Na twee jaren van hard werken werd het nieuwe clubgebouw van voetbalvereniging HVCH vorige week officieel geopend. De kleedlokalen, het hoofdgebouw en de kantine: alles werd aangepakt en gerenoveerd. Naast een mooi uitziend bouwwerk, geldt het sportcomplex vooral als dé ontmoetingsplaats voor voetballiefhebbers in Heesch.

Aan de slag
Nu de verbouwing van het clubgebouw is gerealiseerd, kunnen we ook daadwerkelijk aan de slag. Wekelijks zijn in totaal zo’n 1400 leden op de sportvelden te vinden. Om te voetballen en elkaar te ontmoeten. Daarbij maken zij tevens gebruik van sanitaire voorzieningen . Gezamenlijk levert dit relatief veel afvalwater op. Het nieuwe sportcomplex van HVCH is daarmee een uitstekende pilotlocatie voor I-QUA.
I-QUA is projectplatform dat tot doel heeft om op basis van te ontwikkelen innovatieve decentrale afvalwatervoorzieningen en met hulp van EU-subsidie grondstoffen te(re)genereren en water te recupereren. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het beter beheren van het ecosysteem en de bodem waardoor kwaliteit van bodem en water voor de toekomst worden veilig gesteld.

Afvalstromen scheiden
Het doel: afvalstromen (urine, fecaliën uit afvalwater, douche- en keukenwater en hemelwater) uit het clubgebouw scheiden en behandelen. Hierdoor wordt het mogelijk urine te verwerken tot meststoffen het overige gezuiverde water te benutten voor onder andere verdrogingsbestrijding.

Samen werken
Partners in dit project zijn Gemeente Bernheze, Universiteit Gent, Avans Hogeschool en Ecobeton Water Technologies. De onderzoeksperiode duurt nog tot 2020.