ECOZ® Mobile op festival Paradise City

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt in Perk (België), de 4e editie van festival Paradise City plaats. Een muziekfestival dat bij een breed publiek gekend is als milieuvriendelijk en duurzaam. Tijdens het festival zal een innovatieve mobiele waterzuiveringsunit ‘ECOZ® Mobile’ ter plaatse het afvalwater zuiveren tot een goede kwaliteit.

ECOZ® Mobile
Paradise City wil als duurzaam festival hun ecologisch voetafdruk verder tot een absoluut minimum beperken. Zo zal er dit jaar ingezet worden op het verder reduceren van de afvalberg, het serveren van nog duurzamer voedsel, de reductie van PET-flessen, groene energie en volledig nieuw dit jaar de lokale behandeling van afvalwater.

Tijdens een festival wordt op heel korte periode heel wat afvalwater geproduceerd. Denk maar aan de mobiele toiletten, afwaswater afkomstig van eettentjes, douches ed. Afhankelijk van de grootte van het evenement wordt het afvalwater in het oppervlaktewater of indien mogelijk naar de riolering afgevoerd. Bij grotere evenementen zoals Paradise City wordt het water veelal extern afgevoerd, wat een impact heeft op de CO2-uitstoot maar ook extra kosten voor de festivalorganisatoren met zich meebrengt. Door het inzetten van ECOZ® Mobile kan een deel van het gezuiverde afvalwater lokaal worden hergebruikt.

Divers artiestenpalet
Met een mix van house, techno, electro, disco en live acts belooft het festival een divers palet aan artiesten. Naast een aantal underground toppers en een aantal klassiekers, maakt ook nieuw talent zoals de Canadese Jayda G, rijzende ster Or:la en elektro-pionier Jennifer Cardini hun opwachting. Op vrijdagavond zorgt niemand minder dan Laurent Garnier voor een spetterende afsluiter. De festivalgangers moeten nog even geduld hebben, maar over 3 weken barst het feest volledig los!

De volledige line-up is inmiddels bekend en online terug te vinden op www.paradisecity.be. De locatie is nog even idyllisch als voorgaande edities: Kasteel Ribaucourt te Perk.
ECOZ Mobile werd ontwikkeld binnen het Interreg Vlaanderen –Nederland, project I-QUA.

Meer info mbt ECOZ® Mobile: ‘tuincreatie@igodt.be