Hardcore en waterzuivering: ECOZ® Mobile op festival Ieperfest

Hardcore, stonerrock, new wave én ECOZ® Mobile. Dat waren enkele ingrediënten van Ieperfest. Zo’n 6.000 muziekliefhebbers bezochten het festival op 10, 11 en 12 augustus in het Belgische Ieper.

De combinatie hardcore en duurzaamheid klinkt voor velen misschien onlogisch, maar voor Ieperfest is het normaalste zaak van de wereld. De bezoekers krijgen vegan gerechten, op de podia is LED-verlichting opgehangen, natuurlijk wordt afval gescheiden en ook ECOZ® Mobile was aanwezig. De waterzuiveringsunit werd onder andere ingezet voor verschillende doeleinden.

Zuiveren afwaswater
“We verwerkten vooral het afwaswater van alle bekers en foodcups. Dit op een mooie centrale plaats op het terrein zelf”, aldus bedenker en ondernemer Wouter Igodt. Daarnaast werd de installatie onder andere ingezet voor het zuiveren van het douchewater van de campinggasten. Naast het zuiveren is een ander voordeel dat het afvalwater niet meer afgevoerd hoeft te worden en er geen transport nodig is.

Festivalzomer
Ieperfest was niet het enige festival waar deze zomer de ECOZ® Mobile werd ingezet. Op verschillende festivals, zoals Dranouter, was de installatie te bewonderen. Op het Dranouter Festival is een video gemaakt over de inzet van ECOZ® Mobile. Die is hier te bekijken.