Regiobijeenkomst over nieuwe sanitatie in Zuid-Nederland en België

Op 21 november komen STOWA, I-QUA, Superlocal en Stichting Rioned op locatie Leolux in Venlo bij elkaar voor een regiobijeenkomst, georganiseerd door STOWA. Centraal staat het thema ‘nieuwe sanitatie is in beweging, maar wat beweegt er eigenlijk? En wat beweegt ons?

Ontwikkelingen
Zuid Nederland loopt inmiddels voorop als het gaat om nieuwe sanitatie. Want waar enkele decennia terug percelen zonder aarzelen op riolering werden aangesloten, is dat nu niet meer het geval. Vaker dan voorheen wordt gekozen voor duurzame alternatieven voor afvalwaterverwerking. Tijdens de regiobijeenkomst komen diverse ontwikkelingen en op dit gebied voorbij. Daarnaast wordt stilgestaan bij diverse projecten met betrekking tot nieuwe sanitatie. Succesvolle, maar ook minder succesvolle. Deelnemers krijgen inzicht in situaties waarin het juist wel of niet slim is te kiezen voor nieuwe sanitatie. Het resultaat is een lijstje do’s en don’ts, pro’s en contra’s.

Icoon-projecten
Tijdens de bijeenkomst wordt tevens uitgebreid stilgestaan bij duurzame projecten SUPERLOCAL en I-QUA, door STOWA zelfs icoon-projecten genoemd. Daarnaast is bij gemeenten, waterschappen en projectontwikkelaars een schat aan ervaringen beschikbaar met kleinere projecten. Van Pukkemuk tot Villa Flora. Die ervaringen gaan we met elkaar delen.

Programma
12:00 uur: ontvangst met lunch
13:00 uur: welkomstwoord door wethouder Peter van Boekel en DB-lid Michel Bouts
13:15 uur: I-QUA
13:40 uur: SUPERLOCAL
14:05 uur: Internationale samenwerking door Veerle Depuydt
14:30 uur: pauze
15:00 uur: motieven en ervaringen
16:15 uur: reflectie
16:30 uur: afsluiting met borrel

Aanmelden
Deze bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers en adviseurs in de waterketen, voor rioleurs en technologen. Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden? Dat kan hier.