Festival Paradise City oogst internationale erkenning met hun ecologische inzet!

Paradise City is voor liefhebbers van house, techno en elektro een groot feest, maar ook op ecologisch vlak scoort het Belgische festival goed. Zo goed dat ze voor de festivaleditie 2018 een AGF Water & Sanitation Award hebben binnen gehaald. Paradise City ontwikkelde een totaalblik op hun voetafdruk, waarbij het samenspel van de inspanningen met deze awards beloond werd.

Om hun ecologisch voetafdruk te minimaliseren zet het festival in op het verder reduceren van de afvalberg, het serveren van nog duurzamer voedsel, groene energie en, geheel nieuw bij de editie van 2018, de lokale behandeling van afvalwater.

Hergebruik
Een festival produceert in korte tijd veel afvalwater van bijvoorbeeld  douches of afwaswater van eettentjes. Dat water wordt bij evenementen met een grootte als Paradise City vaak extern afgevoerd, wat zorgt voor extra kosten én een grotere CO2 uitstoot tot gevolg. Om dat te voorkomen zette Paradise City ECOZ® Mobile in en kon zo een deel van het grijs afvalwater (afkomstig van douches) lokaal worden gezuiverd.

Geavanceerd
Volgens het juryrapport voor de A Greener Festival (AGF) Award heeft Paradise City met de toepassing van geavanceerde technieken (als vacuümtoiletten, ECOZ® Mobile  en andere technologie) en een goede communicatie/sensibilisering het waterverbruik per persoon met 27% wisten te verminderen.  Voor deze prestatie mocht het festival de award in overhandiging nemen. ECOZ® Mobile werd ontwikkeld binnen het Interreg Vlaanderen –Nederland programma, project I-QUA.

Meer info over de AGF Award vind je hier.

Meer info over ECOZ® Mobile via tuincreatie@igodt.be.