Festival aan Zee wil het milieuvriendelijkste festival van België zijn

Festival aan Zee is een gratis evenement in De Panne. Naast De Jeugd van Tegenwoordig, Laura Tesoro en veel andere artiesten was er ook een prominente plek ingeruimd voor innovatieve, duurzame toepassingen, zoals de mobiele waterzuivering Ecoz® Mobile.

De mobiele waterzuivering is nieuw voor het festival. Deze is ingezet om een deel van het afvalwater van het festival te zuiveren. De 16.500 bezoekers hebben dat niet kunnen merken op het festivalterrein, want het proces is geurloos. Voor het gerecyclede water was meteen een doel gevonden: de gemeente De Panne heeft er de bloemen mee besproeid. “Met de mobiele waterzuivering doen we er een schepje bovenop wat betreft ons streven naar een zo groen mogelijk festival”, aldus organisator Jeroen Verdonk in Het Nieuwsblad. “Het systeem werd tijdens Dranouter ingezet, maar het is de eerste keer dat wij het zullen toepassen.”

Festival aan Zee wil het milieuvriendelijkste festival van België zijn. Daarom werd ook carpoolen naar het festival gestimuleerd en gefaciliteerd via een partner met als beloning een gratis parkeerplaats vlakbij het terrein en maakte de organisatie weer gebruik van herbruikbare bekers voor hun 16.500 bezoekers.