Grenzeloos samenwerken met I-QUA

Grenzeloos samenwerken, daar bereik je veel mee! Ondanks cultuurverschillen, afstand en verschillende gebruiken leidt samenwerking tussen Nederlanders en Vlamingen tot verrassende inzichten en geslaagde projecten. Een mooi voorbeeld daarvan is I-QUA!

Op de website grenzeloossamenwerken.eu vind je naast I-QUA ook andere projecten die slimme, groene en inclusieve groei willen realiseren én de grens opzoeken door samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Door samen te werken over de grens worden er problemen opgelost, ontstaan er nieuwe inzichten en worden de mogelijkheden groter. Er worden letterlijk ‘grenzen opgezocht’. Om dit te bevorderen heeft de Europese Unie het Interreg-programma in het leven geroepen. Elke grensstreek binnen de EU kent zo’n programma. Langs de grens tussen België en Nederland is Interreg Vlaanderen-Nederland het belangrijkste programma.

Het Interreg-programma tussen Vlaanderen en Nederland wordt uitgevoerd op het grondgebied van (delen van) de vijf Vlaamse provincies en de drie zuidelijke Nederlandse provincies. In Euregio Scheldemond werken provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland samen. De Provincie Oost-Vlaanderen is in naam van de Euregio Scheldemond ook projectpartner in het Interreg Vlaanderen-Nederland project Grensinformatievoorziening en projectverantwoordelijke in het onlangs goedgekeurde project ‘Lerende Euregio Scheldemond’.

Voor I-QUA is ook een video gemaakt waarin Wouter Igodt en Harold Soffner ingaan op het project en de samenwerking.