Vlaanderen en Nederland samen voor I-QUA

Ondanks cultuurverschillen, afstand en verschillende gebruiken leidt samenwerking tussen Nederlanders en Vlamingen tot verrassende inzichten en geslaagde projecten. Zo zoeken de buren samen de grens op om te bewijzen dat afvalwater niet bestaat in het project I-QUA.

Zowel in Nederland als in Vlaanderen ligt er een grote opgave ten aanzien van het vervangen en opnieuw aanleggen van afvalwatervoorzieningen in het buitengebied.

Het project I-QUA wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg VL-NL. Door deze financiering via is innovatie en samenwerking mogelijk op dit gemeenschappelijk vraagstuk.  Op de website grenzeloossamenwerken.eu vind je naast I-QUA ook andere projecten die slimme, groene en inclusieve groei willen realiseren én de grens opzoeken door samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Deze video van Wouter Igodt en Harold Soffner gaat in op de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland bij I-QUA.