Lekker bier van gezuiverd afvalwater

De innovatieve, duurzame doelstellingen van restaurant Gust’eaux hebben een volgende exponent gekregen: een speciaal biertje. Geen gewoon bier uiteraard, maar gebrouwen met gezuiverd afvalwater. De kruidig gehopte tripel draagt de naam ‘Labo’.

Het bier is een idee van Wouter Igodt. Hij werkte het idee uit samen met de zaakvoerders van restaurant Gust’eaux uit het Belgische Kuurne. Het biertje wordt gebrouwen door Brouwerij De Mederie.

Het is door het maakproces een bijzonder drankje, maar ook een bier met een boodschap. Wouter Igodt wil hiermee strijden tegen de vooroordelen die er soms zijn als het gaat over gezuiverd afvalwater. “We willen mensen overtuigen dat gebruikt water geen afval is en iedereen te stimuleren om water opnieuw te gebruiken. Hoe kunnen we dat beter doen, dan met een lekker biertje”, aldus Igodt. “We kozen voor een tripel en niet voor gewoon pils om te laten zien dat de mogelijkheden  van herbruikbaar water enorm zijn.”

In het Nieuwsblad verscheen een artikel over Labo.