Belgische Paradise City bij duurzaamste festivals ter wereld

De duurzaamheid en impact op het milieu van festivals wereldwijd wordt door de internationale organisatie A Greener Festival onderzocht. Daaraan worden verschillende awards gekoppeld. Het Belgische Paradise City viel daarbij ook in de prijzen met een belangrijke onderscheiding.

Van de 37 festivals die een award ontvingen, kregen er zes het predicaat ‘Outstanding’. Paradise City was er een van. Het festival is sinds 2015 bezig met verduurzaming en erg blij met de erkenning vanuit A Greener Festival. Er is goed gescoord op onder andere het omgaan met afval. Het afvalwater dat geproduceerd wordt met onder andere douches of afwas wordt voor een deel lokaal gezuiverd met inzet van ECOZ® Mobile.

Paradise City gaat bij de volgende editie (26, 27 en 28 juni) gewoon verder op de ingeslagen weg en wil verder verbeteren, onder andere op het gebied van vervoer wil het festival stappen zetten.

Hier is een interview dat Studio Brussel had met Gilles De Decker, een van de oprichters en organisatoren van het festival, te beluisteren.