Mobiele zuivering ingezet op camping

Het coronavirus en de maatregelen die daarbij horen, hebben een streep gezet door het festivalseizoen. Daardoor was het niet mogelijk om hier onze innovatieve afvalwaterzuivering in te zetten. Maar hiervoor is een goed alternatief gevonden.

In Vlaanderen is het deze zomer mogelijk om duurzaam en coronaproof te kamperen in tipidorpen: genieten van de natuur met een minimale impact op de omgeving. Daar kan de ECOZ Mobile prima uit de voeten. Kampeerplek Alden Biesen vormt een testcase. Tom Embo, algemeen directeur van Natuurinvest:  “Innovatie en experiment staan hoog op onze agenda als modern overheidsagentschap. Door dit nu uit te testen kunnen we er mee voor zorgen dat het concept gepolijst kan worden zodat in de toekomst ook vele festivals hiervan gebruik kunnen maken. Hopelijk kan dat ook in 2021 opnieuw.”

Het gehele artikel lees je hier