Focus op riolering tijdens Wereld Toilet Dag

Het is vandaag Wereld Toilet Dag! Een dag waarop extra aandacht wordt gevestigd op het belang van goede, schone sanitaire voorzieningen. En bij toiletten hoort natuurlijk een goede afvoer of verwerking op eigen terrein, zoals bij de 6 projecten van I-QUA. De Vlaamse zender VRT besteedde hier onlangs aandacht aan: bij 400.000 woningen in Vlaanderen is geen riolering en verdwijnt afvalwater ongezuiverd de natuur in.

De reportage gaat in op het probleem en toont het probleem in woord en beeld aan en geeft aan wat er gebeurt en moet gebeuren voor een oplossing.

Lees hier het achtergrondartikel en bekijk de reportage

Meer weten over World Toilet Day? De dag is in 2001 in het leven geroepen en sinds 2013 door de Verenigde Naties erkend als officiële VN-internationale dag. Meer informatie, zoals achtergronden tools en wat je zelf kunt doen, is hier te vinden.