Locatiebezoek 5 oktober: Pukkemuk en Carwash Gilze

Wil je de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van afvalwaterverwerking eens van dichtbij bekijken? Op 5 oktober staat een locatiebezoek aan de I-QUA-projecten Carwash Gilze in Gilze-Rijen en Recreatiepark Pukkemuk in Dongen op het programma. Je bent van harte welkom om mee te gaan. Geef je snel op!

Beide projecten zijn goede voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen die passen bij de missie van I-QUA. Samen met de betrokkenen op de locaties laten we graag zien op welke manieren bij de Carwash en bij Pukkemuk wordt omgegaan met afvalwaterverwerking.

Opgeven voor het locatiebezoek kan door te mailen naar Tijs Wagenaar (t.wagenaar@bernheze.org). Wil je naast je naam en organisatie ook laten weten met hoeveel personen je wilt deelnemen aan het locatiebezoek?

Carwash Gilze
De ambitie van Carwash Gilze is om het afvalwater dat bij het wassen gebruikt wordt geschikt te maken voor hergebruik door de inzet van een hoogwaardige olie- en waterafscheiding. Het water kan daarna probleemloos de bodem in of hergebruikt worden. “Het systeem was klaar, maar de harde winter zorgde voor problemen met de installatie”, legt Gerard Vrolijk uit, projectleider van deze pilot. “Inmiddels werkt alles naar behoren  en sinds een aantal weken zuivert de installatie het afvalwater van de carwash.”

Pukkemuk


Bij Pukkemuk in Dongen wordt gebouwd aan een vakantiepark met zo’n 60 woningen. Die worden aangesloten op een wilgenfilter dat het afvalwater zuivert door het te verdampen en snel fosfaat en stikstof op te nemen. “Corona was hier ook een vertragende factor. Het systeem is gebouwd, maar nog niet alle huisjes zijn klaar”, zegt Huub van Leijsen, directeur bij recreatie-boerderij Pukkemuk. “Ondertussen wordt het systeem getest met afvalwater afkomstig van andere plekken van het complex.”.

Programma locatiebezoek 5 oktober

10:30-11:00    Inloop Pukkemuk (Vaartweg 192a, 5106 NG Dongen)
11:00              Welkomstwoord
11:10              Toelichting project Pukkemuk
11:30               Locatie bezoek Pukkemuk
12:00- 12:45  Lunch
12:45              Toelichting project carwash Gilze
13:15              Verplaatsing naar locatie carwash Gilze Nerhoven, Gilze  (adres:
                       Burgemeester Letscherweg bij de carpoolplaats bij het Tango
                       tankstation)
13:30              Locatiebezoek Carwash Gilze
14:00              Einde bijeenkomst